CONTACT US AT:
E-mail: info@awhs.info

2018 American Wolfdog Society and Lookalikes

KVK nummer: 72088133

ONS VERHAAL

Wij zijn een club van Amerikaanse Wolfhond liefhebbers.

In de laatste jaren zien wij een behoorlijke toename in het aantal AWH's, die een nieuw huis zoeken of waarvan de eigenaar niet goed met het dier kan omgaan.

 

Vanwege hun zeer wolfachtige uiterlijk, maken ze een enorme indruk op iedereen, die van wolven en wolfhonden houdt, en komt de wens er zelf 1 te hebben. Het probleem is dat deze sterke wolfachtige eigenschappen zich niet alleen qua uiterlijk tonen, maar ook gedragsmatig, wat het moeilijkste is om mee om te gaan.

 

Het idee om een club voor Amerikaanse Wolfhonden en look-a-likes op te richten komt van Kynolanguage, een Nederlandse organisatie die sinds 2014 de eigenaren van wolfhonden en oertypes ondersteunt bij adopties,  herplaatsing, training, educatie en informatie (neem eens eenkijkje op www.kynolanguage.nl).

 

Hier in Nederland is er voor elk ras (erkend of niet) op zijn minst 1 rasclub. Dus als mensen zich afvragen wie te benaderen, als ze op zoek zijn naarinformatie, een puppie, een adoptie of omdat ze hulp nodig hebben met hun (wolf)hond, worden ze doorverwezen naar deze specifieke rasclubs.

 

Voor de AWH is er niets wat in de buurt van een club komt, wat het erg moeilijk maakt voor mensen, waar te starten als ze "data willen verzamelen"  over AWH's.

Een ander probleem is dat het vrij moeilijk is te omschrijven wat een AWH is,omdat er geen standaard bestaat en er verscchillen in contents zijn.

 

De AWH's hebben zich snel over de hele wereld verspreid, waarbij verschillende lijnen zijn gecreeerd, dus 1 duidelijke definitie/standaard maken is (op dit moment) onmogelijk.

 

Wat we willen doen, is in algemene richtlijnen aangeven wat een AWH is, hun karakter en wat het kan betekenen voor een eigenaar om zo'n dier in huis te hebben, afhankelijk van de content.

 

Elk van ons is een vrijwilliger in deze Society, en we brengen allemaal onze passie en onze kennis omtrent Wolfhonden in.

We hebben allemaal op een of andere manier eerdere ervaringen met Wolfhonden: sommigen van ons directe ervaringen met AWH's (van verschillende content) of hebben of werken met deze dieren en sommigen van ons besloten om zich aan te sluiten bij Society om te leren en bij te kunnen dragen.

Vera

Initiatiefneemster van American Wolfdog Society and Lookalikes

Kristel

Voorzitter

Tahira

Secretaris

Please reload